Rijdende Rechter: Maak Altijd Bezwaar! (bij Boetecontrole.nl bijvoorbeeld)

Posted on May 19, 2016 in Nieuws

Rijdende Rechter: Maak Altijd Bezwaar! (bij Boetecontrole.nl bijvoorbeeld)

Mr Frank Visser, bekend als “De Rijdende Rechter” heeft een eigen site en zet daar columns op. In zijn laatste column zegt hij iets dat wij bij Boetecontrole.nl al jaren roepen “Maak altijd bezwaar”. We krijgen veel vragen van klanten nadat het administratief beroep bij de Officier van Justitie afgewezen is, of er na die afwijzing nog wel wat te doen is. Ben je gek, dan begint het pas! Je hele beroep is door het Openbaar Ministerie totaal niet gelezen en wordt gewoon met een kulverhaal afgeschoten om de hoeveelheid werk beperkt te houden. Het is een botte schande maar het OM negeert de wet waar je bijstaat. Of zoals Frank Visser het omschrijft:

Naar mijn ervaring worden beroepen bij de officier van justitie tegenwoordig niet of nauwelijks nog serieus bekeken. Afwijzen is standaard. Nader onderzoek zeldzaam. Men gaat de zaak pas echt inhoudelijk bekijken, als een volhardende burger de zaak bij de kantonrechter aanbrengt. Kortom: de beroepsfase bij de officier van justitie is  een wassen neus geworden.

En dat zie je dan ook gebeuren, heel veel klanten bij ons krijgen bij de kantonrechter bijvoorbeeld bij RDW Registerboetes van 400 euro wèl een halvering als het maar om een kleine overschrijding ging. Daarbij komen er heel veel boetes te vervallen puur omdat die onterecht waren, een kenteken fout overgetikt bleek, of de onderbouwing toch hard blijkt te rammelen als er wèl onderzoek gedaan wordt. Dat is ook wat ons bedrijf doet, boetes controleren, vinden we een fout dan hameren we daar op tot die ingetrokken wordt. Het kost je niets, want de overheid betaalt bij winst onze kosten en bij verlies betaal je niets behalve de boete (maar dat moest toch al). No-cure no-pay dus! En al kost het dan drie jaar tot we bij het Gerechtshof een beslissing lospeuteren, dat zit er allemaal bij in!bezwaarbuttonDe enige manier om dit systeem te veranderen is door gebruik te blijven maken van je recht om in beroep te gaan en desnoods tot het Gerechtshof door te procederen. Je te verzetten tegen de automatisch opgestuurde acceptgiro’s. Of om mr. Frank Visser aan het woord te laten:

Wat hieraan te doen?  Ik denk dat deze knevelarij snel over is, als voortaan iedereen die een bekeuring krijgt per definitie in beroep zou gaan bij de officier van justitie en daarna bij de kantonrechter. Dat kan het systeem niet aan. Dan slaat de kassa op tilt. Dat is taal die de politiek begrijpt. Misschien dat er dan opeens wel weer serieus wordt geluisterd naar de mensen… 

Daar zijn we het hartgrondig mee eens. Het kost je via ons niets, want de overheid betaalt bij winst onze kosten en bij verlies betaal je niets behalve de boete (maar dat moest toch al). No-cure no-pay dus! En al kost het dan drie jaar tot we bij het Gerechtshof een beslissing lospeuteren, dat zit er allemaal bij in!

bezwaarbutton

Rijdende Rechter Mr. Frank Visser

Maak altijd bezwaar!