Rechter haalt streep door boetes op Ruiterskwartier Leeuwarden, BOA onbevoegd

Posted on Apr 16, 2018 in Nieuws

Rechter haalt streep door boetes op Ruiterskwartier Leeuwarden, BOA onbevoegd

Goed nieuws uit de rechtbank. De rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden heeft een dikke streep door een cameraopstelling van de Gemeente Leeuwarden gehaald. Boetecontrole roept dat al jaren, maar ook de rechter is nu tot dezelfde conclusie gekomen, de opstelling en inrichting van de camera’s en de wijze van controleren is in strijd met de wet. Meerdere boetes gaan nu, hop, de prullenbak in!

Zo is een van de eisen voor Gemeentes om boetes op te kunnen leggen dat het bord dat genegeerd zou worden zichtbaar is op de foto. Dat is in dit geval niet zo. Ook moet blijken dat de camera’s er hangen om de openbare orde te handhaven, de Gemeente Leeuwarden heeft niet kunnen aantonen dat daar sprake van is! Sterker nog, de gemeente doet alsof alles wel klopt. Gelukkig trekt de rechtbank dat volledig onderuit.

Helaas worden niet automatisch alle bestaande boetes waar geen bezwaar gemaakt is vernietigd, maar het kan geen kwaad de Gemeente Leeuwarden zelf even te benaderen (Twitter, E-mail, Facebook) als je ooit zo’n boete hebt gehad!

Heb je recent een boete gehad van het CJIB voor het Ruiterskwartier in Leeuwarden? Stuur hem direct (gratis) naar ons in en ook die gaat door de shredder!

Voor wie de uitspraak wil lezen: Pagina 1, 2, 3 en 4