Pas op voor oplichters – CJIB email

Posted on Jun 15, 2014 in Nieuws

Pas op voor oplichters – CJIB email

In het nieuws had het CJIB al laten weten geen emails te versturen met verzoek tot betalen. Ze sturen hun belastingaanslag beschikkingen gewoon per slakkenpost. Maar ook vandaag plofte zo’n oplichters CJIB mail op onze digitale deurmat.De mail is erg goed gemaakt met een logo bovenaan van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, maar als u in reactie hierop geld betaalt komt het niet bij Oom Ivo en Oom Fred uit maar in de handen van een (andere) slinkse oplichter.

Hier de tekst:

Geachte bestuurder,

U hebt een beschikking en vervolgens twee aanmaningen ontvangen voor het overtreden van een verkeersvoorschrift.

Het openstaande bedrag is niet (volledig) op de rekening van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) bijgeschreven. Daarom zullen wij de bank opdracht geven beslag te leggen op uw rekening per maandag 23 juni 2014. Alleen persoonlijk bij het BKR zelf kunt u inzage krijgen op de informatie die het BKR over u ontvangt.

Het beslag leggen op uw rekening betekent dat de toegang tot uw rekening geblokkeerd word met ingang van 23 juni 2014 voor een periode van vier weken.

Betalen

U kunt direct online betalen met gebruik van Ukash prepaid of 3V voucher via onze website. U dientop de onderstaande link te klikken en verdere instructies te volgen.

Online prepaidcode/voucher aanschaffen en betalen [LINK VERWIJDERD UITERAARD]

Let op: na dat u uw Ukash of 3V prepaid credit heeft gekocht dient u de ontvangen 19-cijferige nummercode te kopiëren en te plakken op de betaalwebsite om de betaling af te ronden.

Het volledige bedrag van EUR149,99 (incl. kosten) moet uiterlijk 19 juni 2014 betaald worden. Doet u dit niet, dan wordt u per 23 juni 2014 geregistreerd bij de BKR. Voorkom beslag legging van uw rekening.
Hoogachtend,

Centraal Justitieel Incassobureau

Belangrijk om te weten is dat het CJIB zulke mailtjes helemaal niet hoeft te sturen. Als je niet betaalt geeft de wet ze het recht om je rekening gewoon te plunderen. Of wanneer ze je rekeningnummer niet weten je vast te zetten tot je gaat betalen.

Dat wil je natuurlijk voorkomen! En dat doe je door tijdig bezwaar te maken hier op Boetecontrole.nl