Het CJIB prutst maar wat aan en Boetecontrole moet het oplossen

Posted on Oct 14, 2017 in Nieuws

Het CJIB prutst maar wat aan en Boetecontrole moet het oplossen

Sinds 2016 zijn de administratiekosten die in rekening gebracht worden bij een CJIB bekeuring verhoogd (alweer) van 7 naar 9 euro per boete. Die twee euro kwam er per 1 januari 2016 bij omdat daarvoor de verwerking van boetes bij het CJIB betaald ging worden in plaats van bij de regionale Politiediensten. Een regelrechte verhoging, maar daarvoor strijdt Boetecontrole momenteel in vele dossiers tot bij het Gerechtshof, hopelijk binnenkort uitspraak.

Vandaag hebben we een dossier waar blijkt dat die 2 euro volstrekt weggegooid geld is. Een klant van Boetecontrole.nl had een bekeuring gekregen op een van de vele trajectcontroles in ons land, wist echter zeker dat er niet te hard was gereden en vroeg de foto’s op. En wat blijkt nu? De CJIB medewerker die de boete verwerkt heeft, althans, dat zegt te hebben gedaan, want het lijkt erop dat dit geautomatiseerd gebeurd is, heeft enorm zitten slapen.

Dit is dus de standaardtekst waarmee het CJIB iedere trajectcontrole inschiet naar de printer voor de gevreesde paarse enveloppen. De verbalisant heeft, naar eigen zeggen, zelf de foto’s bekeken en beoordeeld dat betrokkene (de klant van Boetecontrole) te hard gereden heeft. Bij deze trajectcontrole mag je 100, maar het kenteken dat bekeurd is, is een aanhanger en die mogen maar 90 kilometer per uur.

Kaassie zou je zeggen, kenteken is gezien door een verbalisant, eitje, boete betalen, klaar. Maar dan pakken we de foto erbij. Dezelfde foto die de verbalisant zegt te hebben bekeken:


En inderdaad, daar is dus helemaal niet naar gekeken. Of de verbalisant heeft zitten slapen. Want de aanhanger die bekeurd is, stond op een autoambulance die wel gewoon 100 kilometer per uur mag op de snelweg. Gelukkig is er Boetecontrole om dit soort gepruts recht te zetten. Controleer dus ALTIJD de foto’s online en laat ons dan het bezwaar maken!