Heeft bezwaar maken tegen een boete zin?

Posted on Dec 4, 2014 in Nieuws

Heeft bezwaar maken tegen een boete zin?

Bij ons op kantoor schrikken we niet meer van de paarse CJIB enveloppen. Die krijgen we dagelijks in stapels binnen. Niet voor onszelf, wij gaan alleen op de fiets, maar voor al onze klanten. Zodra er een beslissing genomen is op het door ons ingediende bezwaar (of ook wel administratief beroep) door de Officier van Justitie bij de CVOM in Utrecht krijgen wij van het CJIB de uitslag binnen. Vrijwel altijd gaan we (als het negatief is) dan door in beroep bij de Kantonrechter. Onze klanten hoeven niet mee naar de Rechtbank gelukkig, wij gaan naar zitting, als dat uberhaupt nodig zou zijn. Uit onderzoek van de Ombudsman bleek namelijk dat een kwart van de boetes waarvoor beroep bij de kantonrechter aangetekend wordt alsnog vernietigd wordt. De Ombudsman omschreef het zelf als volgt: “Zij (de burgers) hebben de indruk dat er pas inhoudelijk naar hun zaak wordt gekeken wanneer deze aan de kantonrechter wordt voorgelegd.

Dit is ook onze ervaring, nadat je bezwaar gemaakt hebt bij de CVOM tegen die CJIB beschikking gebeurt er inhoudelijk niets. Ze lezen je bezwaar niet eens, wijzen gewoon af met standaardteksten. Doorprocederen loont zeer zeker en hoeft je niets te kosten! Veel boetes worden namelijk gewoon vernietigd en dan is de overheid verplicht om de door jou ingeschakelde jurist (dat zijn wij) een vergoeding te betalen. Daarom kunnen wij jou onze dienstverlening gratis aanbieden!

Dus heb je een boete bij ons aangemeld en krijg je een afwijzing binnen? Geen zorgen, die kans was heel groot. Je moet nu helaas wel de boete betalen aan het CJIB maar wij procederen door voor je. Bezwaar maken loont namelijk!

6288444616_bfb72df708_b