“130 volkomen duidelijk” volgens de overheid

Posted on Aug 11, 2013 in Nieuws

“130 volkomen duidelijk” volgens de overheid

Voor automobilisten is het volstrekt helder waar ze 130 km/u mogen rijden en waar niet. De nieuwe snelheidslimiet heeft niet tot meer boetes en onduidelijkheid geleid.

Dat schrijft staatssecretaris Fred Teeven in antwoord op Kamervragen van de SP, aldus de NOS. Organisaties als de ANWB en Bovag hadden bij de overheid aan de bel getrokken over de warboel aan borden en uitzonderingssituaties op de Nederlandse snelwegen. De ANWB kreeg duizenden meldingen binnen van automobilisten die klaagden dat het hun volstrekt onduidelijk is waar je nu wel en niet 130 mag.

Maar volgens Teeven is het aantal overtredingen op wegen waar 130 gereden mag worden juist afgenomen. Het laatste kwartaal van 2012 waren er ruim 15.000 overtredingen op de 130 km zones. In de eerste maanden van 2013 daalde dit naar 12.000. De boetes die werden uitgeschreven zijn volgens Teeven ook niet hoger dan gebruikelijk, zoals de SP suggereerde.

Bron: Telegraaf

Het is ook niet zo vreemd dat op 130 trajecten minder boetes geschreven worden. Het zijn juist de 100 en 120 stukken tussen die 130 stukken in waar iedereen snel de fout ingaat. Kwestie van je cijfertjes zo inzetten dat het voor je werkt ipv tegen je. Het mag al langer duidelijk zijn dat Fred Teeven niet bezig is met de verkeersveiligheid maar mooi het huishoudboekje aan het oppoetsen is. (en het CJIB kantoor).

Wanneer je een boete krijgt moet je dus altijd bezwaar aantekenen, gebruik hiervoor onze online bezwaar maken pagina.